Galleri Vreta kloster ligger en mil norr om Linköping vid Göta kanal. Ett par hundra meter åt väster om galleriet ligger Vreta klosterruin och den medeltida kyrkan, åt öster Berg med sina många slussar.

galleriet_utsida

Vi som driver galleriet heter Bulle Davidsson och Rolf Holmqvist. Vår ambition är att visa konst av professionella konstnärer som vi själva tycker är intressant och spännande. I denna trakt, så rik på kulturhistoria, vill vi bidra till att spegla samtiden i olika konstnärliga uttryck.

I galleriet finns en butik, där bland andra tidigare och kommande utställare är representerade.

På söndagar serverar vi fika med smörgåsar och bullar, gjorda på lokala produkter. Ibland ordnar vi föredrag, konserter och diskussionskvällar. De annonseras i pressen och på den här hemsidan.

Några exempel på evenemang som vi har haft:

  • “Den goda staden – den goda jorden” med historikern Sven Hellström, agronom Mats Tobiasson och konstnären Elisabeth Borg.
  • “Konstnären som konstverk. Självporträtt och iscensättande av eget liv” med konstintendenten Stefan Hammenbeck, Östergötlands museum, om
  • “Djurpersoner och människodjur” med konstnären Johan Lagergård, som filosoferade kring och visade några av människans äldsta bilder.
  • “Lera utan gränser” med keramikern Inger Södergren som berättade om projekt i Nigeria och Kina.

Mer än bara galleri:

Berika din förening, lägg mötet mitt bland konsten – Ta företaget med på lunchmacka med konstprat – Specialvisningar för konstföreningar och andra grupper – Skräddarsy ditt eget arrangemang hos oss                      

Hör av dig med önskemål till Bulle Davidsson
bulle.davidsson@gmail.com   070 5712520